Esineiden internetin tietoturvaongelmat - Buure, Otto (2017)
Kandidaatin tutkielmassa käsitellään esineiden internetiä tietoturvan näkökulmasta. Tutkielma painottuu esineiden internetin tietoturvaongelmiin ja - haasteisiin. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena tutustumalla esineiden internetiä sekä sen tietoturvaa käsitteleviin raportteihin, artikkeleihin ja muuhun kirjallisuuteen. Ensin tutkielmassa avataan ja määritellään esineiden internetiä, esineiden internetin elementtejä, esineiden internetin arkkitehtuuria ja sen avain teknologioita. Tämän jälkeen käsitellään tietoturvaa yleisesti, jonka jälkeen siirrytään esineiden internetin yksityisyyteen, esineiden internetin tietoturvaongelmiin ja mahdollisiin tietoturvahyökkäyksiin. Tutkielman aihe on merkittävä, koska esineiden internetin kehittyessä ja laajentuessa kasvaa myös tietoturvauhkien määrä. Ottaen huomioon tämän ja samalla kerätyn informaation määrän, tietoturva- ja yksityisyysongelmat esineiden internetissä tulevat olemaan todellisia haasteita. Tutkielman pohjalta aiheesta kiinnostuneet saavat paremman kuvan esineiden internetistä ja sen rakenteesta ja siitä minkälaisia tietoturvaan vaikuttavia tekijöitä siinä on. Tutkielman sisältö esitetään lopussa pääpiirteittäin uusiksi, jonka pohjalta kirjoittaja esittää omia pohdintojaan sekä esimerkkejä jo tapahtuneista tietoturvahyökkäyksistä esineiden internetissä.