Taidekokemukset sosiaalisten ja yksilöllisyyttä vahvistavien tarpeiden tyydyttäjinä : uusia näkökulmia taiteita koskevaan hyvinvointikeskusteluun - Pietiläinen, Joni (2017)
Taiteiden ja hyvinvoinnin välinen yhteys on ollut suomalaisen kulttuuripolitiikan keskeisiä aiheita vuodesta 2007 saakka, kun hallituksen strategia-asiakirjassa asetettiin Terveyden edistämisen politiikkaohjelma. Tämä johti vuosina 2010-2014 toteutettuun Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -ohjelmaan, jonka toiminta-aikana kehiteltiin hyvinvointia edistäviä taiteellisen toiminnan muotoja. Toimintaohjelman kautta myös paljon kansainvälistä taiteisiin liittyvää hyvinvointitutkimusta tuli Suomessa laajempaan tietoisuuteen.