Muutospuhe sairaalan johtoryhmäkokouksissa - Stormi, Inka (2017)
Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena on kuvata, millaista muutospuhe on sairaalan johtoryhmäkokouksissa. Tutkielmassa on tarkasteltu muutospuheen sisällöllisiä ja toiminnallisia tasoja. Sisällöllisillä tasoilla tarkoitetaan muutokseen liitettyjä merkityksiä ja toiminnallisilla tasoilla viitataan erilaisiin tapoihin osallistua muutoskeskusteluihin. Tutkielma on laadullinen ja analyysimenetelmänä on aineistolähtöinen sisällönanalyysi. Tutkimuskohteena on suomalaisen sairaalan kolmen toimialuetason ja kolmen vastuualuetason johtoryhmäkokouksen vuorovaikutus, jossa keskustellaan muutoksesta. Muutos antaa siis kehykset johtoryhmäjäsenten vuorovaikutukselle. Tutkimuksessa havainnoitiin johtoryhmäkokouksista tallennettuja videoaineistoja.