Kohti turvallisuuden kulttuuria : kuinka viestinnän keinoin voi kehittää organisaation turvallisuutta? - Mannila, Erikka (2017)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten organisaation turvallisuuskulttuuria ja kriiseistä oppimista on mahdollista kehittää viestinnän keinoin. Turvallisuuskulttuuri ja kriiseistä oppiminen nivoutuvat tiiviisti yhteen, sillä tutkimus keskittyi siihen, miten kriisejä voitaisiin ennaltaehkäistä ja kuinka niistä voitaisiin oppia sekä etu- että jälkikäteen. Tutkimuskysymyksiä oli kolme: 1. Mistä turvallisuuden kulttuuri koostuu ja miten sellaista luodaan? 2. Miten viestinnän avulla voidaan kehittää organisaation turvallisuuskulttuuria? 3. Millä tavoin viestintä voi edistää kriiseistä oppimista?