Exchange period as a motivating factor in business students' ideal L2 self development - or not? - Hallila, Hanna (2017)
Vaikka motivaatio englannin oppimisessa on vuosikymmeniä ollut yksi soveltavan kielitieteen keskeisimpiä tutkimuskohteita, on mahdollisia muutoksia opiskelijoiden motivaatiossa vaihto-opiskelun aikana ja vaikutuksia tulevaisuuden minäkuviin englannin kielen käyttäjänä tutkittu suomalaisessa kontekstissa vain vähän. Opiskelijavaihto ulkomaisessa yliopistossa houkuttelee kansainvälistymisen ja kielitaidon parantamisen takia yhä useampia kauppatieteiden opiskelijoita, sillä englannin osaaminen on nykypäivän globaalien markkinoiden ja kansainvälisen kaupan takia heille ensisijaisen tärkeää.