Substanssi dualismi v. filosofinen behaviorismi - Halla-aho, Henri (2017)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on tarkastella tanskalaisen filosofin Erich Klawonnin argumentteja minä-substanssin puolesta ja englantilaisen filosofin Gilbert Rylen kritiikkiä kartesiolaiselle dualismille. Klawonn argumentoi, että ruumis ja mieli ovat kaksi erillistä substanssia, fyysinen ja aineeton minä-substanssi. Hänelle minä-substanssi edustaa sellaista, jolla on kattavat piirteet. Näitä piirteitä ovat mentaalisuus, yksilöllistäminen, ajan vaikuttamattomuus ja kuolemasta selviytyminen.