Perheen köyhyys nuorten kokemana - Luosujärvi, Outi (2017)
Tarkastelen pro gradu –tutkielmassani köyhän perheen nuorten kokemuksia vähävaraisuudesta, kuinka he tulkitsevat köyhyyden merkitykset arjessaan ja minkälaisia toimijuuksia he ovat omaksuneet. Aineistoni koostuu 61 kirjoituksesta, jotka keräsin kirjoituspyynnöllä verkkokeskustelupalstoilla ja tutkielman aineistonkeruuta varten luodussa blogissa sekä nuorten verkkokeskusteluista köyhyysaiheisista viestiketjuista. Analysoin aineistoni sisällönanalyysilla. Lasten ja nuorten omien köyhyyskokemusten esiin tuominen on tärkeää, jotta ymmärretään paremmin köyhyyden merkitystä nuorten arjessa sekä voidaan vaikuttaa nuoriin ja vahvistaa heidän toimijuuttaan myös tulevaisuuteen suunnaten.