Yhteiskunnallinen liike verkostona : Degrowth-liikkeen verkostomainen toiminta Suomessa - Linna, Taina (2017)
Degrowth tarkoittaa talouskasvuun kriittisesti suhtautuvaa ajattelua sekä elämäntapaa, joka on sosiaalisesti oikeudenmukaista ja ekologisesti kestävää. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää millaista degrowth-liikehdintää Suomessa on. Tavoitteeni on tarkastella, millaisia toimijoita Suomen degrowth-aktivistit ovat, mitä degrowth heidän mielestään tarkoittaa ja miten he toimivat kasvukriittistä ajattelua edistääkseen. Pyrin myös selvittämään millaisia degrowth-liikkeen toiminnan ominaispiirteet ovat, miten liike on verkostoitunut ja millaiset tulevaisuuden visiot sillä on. Olen koonnut tutkimusaineistoni haastattelemalla viittä degrowth-liikkeen aktiivista jäsentä eri puolilta Suomea. Haastattelut toteutettiin teemahaastatteluina syksyn 2015 ja kevään 2016 aikana. Tutkin liikkeen organisoitumista liiketutkimuksen ja verkostoitumisen näkökulmasta. Aineiston analyysimenetelmänä olen käyttänyt aineistolähtöistä sisällönanalyysiä.