Musiikin perusopetuksen saavutettavuus ja yhdenvertaisuus Keski-Suomessa - Mäkiranta, Veera (2017)
Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena oli selvittää taiteen perusopetuksen mukaisen musiikinopetuksen saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta Keski-Suomessa. Tutkielmassa tarkastellaan, minkälaisia eroja saavutettavuuden suhteen esiintyy maakuntakeskuksen ja muun maakunnan sekä kunnallisten ja yksityisten oppilaitosten välillä. Musiikin perusopetuksen saavutettavuutta ja sen tulevaisuutta käsitellään kulttuurisen demokratisaation ja yhdenvertaisuuden näkökulmista. Tutkielman aineisto on kerätty kyselylomakkeella Keski-Suomen alueen musiikkioppilaitosten rehtoreilta ja johtajilta. Tutkimusmetodina on käytetty sisällönanalyysiä.