Voimaharjoittelua avustavan mobiilisovelluksen käytettävyyden vaikutus 16 viikon hypertrofisen voimaharjoittelun tuloksiin - Hantunen, Timo (2017)
Johdanto. Käytettävyyden vaikutusta on tutkittu paljon ja käytettävyydellä on todistettu olevan vaikutusta mm. käyttäjän oppimistuloksiin ja tasapainon kehittymiseen. Hypertrofisen voimaharjoittelun on todettu monessa eri tutkimuksessa kasvattavan harjoittelijoiden maksimivoimaa sekä kehon rasvatonta massaa. Voimaharjoitteluun suunniteltujen tai voimaharjoittelua avustavien laitteiden käytettävyyden vaikutuksia voimaharjoitteluun ei ole juurikaan tutkittu, vaan tutkimukset alalta ovat hyvin vähissä. Tutkimuksen tarkoituksena on tutkia Jyväskylän yliopiston kehittämän voimaharjoittelua avustavan mobiilisovelluksen käytettävyyden vaikutusta hypertrofiseen maksimivoimaharjoitteluun ja mahdollisesti löytää käytettävyyden vaikutuksille uusia ulottuvuuksia.