Orgaaniset ja metallo-orgaaniset epälineaariset optiset materiaalit - Kukkonen, Esa (2017)
Tässä tutkielmassa on perehdytty kirjallisuudessa raportoituihin orgaanisiin ja metallo-orgaanisiin epälineaarisiin optisiin (NLO) materiaaleihin sekä tutkittu mahdollisuutta valmistaa niitä yksinkertaisista orgaanisista molekyyleistä. Työn kirjallisessa osassa luodaan lyhyt katsaus NLO-teoriaan sekä käydään läpi orgaanisten ja metallo-orgaanisten NLO-yhdisteiden lisäksi erilaisia toisen harmonisen säteilyn (SHG) mittaustekniikoita sekä erilaisia kiteytystekniikoita. Kokeellisessa osuudessa on valmistettu polaarisista molekyyleistä heikoilla vuorovaikutuksilla sitoutuneita yhdisteitä, joista osalla on havaittu olevan SHG-ominaisuuksia.