Päähenkilön identiteetin muodostuminen Pajtim Statovcin romaanissa Kissani Jugoslavia - Niemi, Iina (2017)
Tässä maisterintutkielmassa tarkastelen päähenkilön identiteetin muodostumista Pajtim Statovcin romaanissa Kissani Jugoslavia (2014). Tutkielmassa keskityn analysoimaan päähenkilön identiteetin rakentumista kolmen eri näkökulman kautta. Irrallisuuden kokemus kahden eri kotimaan välillä, seksuaalisuus sekä isäsuhde muodostavat tutkielmani kolme tarkastelun keskiössä olevaa elementtiä. Tutkin myös romaanissa esiintyvien eläinhahmojen merkitystä identiteetin kehittymisen ja työstämisen kannalta.