Korkeakoulutettujen maahanmuuttajien ylikoulutus Suomessa - Luukko, Jasmin (2017)
OECD-maissa keskimäärin joka kolmas maahanmuuttaja on ylikoulutettu. Ylikoulutus on yleisempää maahanmuuttajaväestössä kuin kantaväestössä. Ylikoulutus aiheuttaa ongelmia sekä yksilön että yhteiskunnan tasolla, koska ylikoulutettu ei pääse hyödyntämään kaikkea inhimillistä pääomaansa työssään. Tässä pro gradu –tutkielmassa ylikoulutusta tarkastellaan taloustieteellis- ten teorioiden ja aiemman kansainvälisen kirjallisuuden pohjalta. Empiirisessä osassa tutkitaan korkeakoulutettujen maahanmuuttajien todennäköisyyttä olla ylikoulutettu eri taustatekijöiden suhteen.