Managing complexity in global IT projects - Hartio, Mika (2017)
Projektien hallintaan kuuluu paljon erilaisia osa-alueita, joita projektipäällikön ja korkeamman tason henkilöstön tulee ottaa huomioon ennen projektin alkua ja sen aikana. Projektin kompleksisuus nousee kuitenkin erittäin korkealle ta-solle, kun kyseessä on kansainvälinen IT-projekti. Tämän kaltaisissa projek-teissa on useita osa-alueita, jotka voivat vaikuttaa kriittisesti niiden onnistumi-seen. Tämä tutkimus keskittyy havainnoimaan, mistä asioista kompleksisuus koostuu globaalien IT-projektien tapauksessa, miten se linkittyy kompleksi-suusteoriaan ja miten tätä kompleksisuutta kyetään hallitsemaan. Tekotapana tässä tutkimuksessa on kirjallisuuskatsaus. Kirjallisuus on kerätty kirjastoista, sekä alan kirjallisuutta kokoavista tietokannoista, kuten IEEE Exploresta. Yksi mielenkiintoisimmista löydöksistä oli kuinka globaalien IT-projektien eri osa-alueet (dimensiot) ovat suorasti vaikutuksessa toisiinsa, jonka vuoksi organi-saation johdon tulisi keskittyä jokaisen dimension hallintaan yhtäläisellä tark-kuudella. Jokaisen läpikäydyn dimension hallintamenetelmiä tarkasteltiin, ar-vioitiin ja pyrittiin löytämään kompleksisuuden hallinnan kannalta optimaali-set menetelmät.