Mindfulness-, hyväksyntä- ja arvopohjaisen intervention vaikutukset työn imuun ja sen ulottuvuuksiin sekä psykologinen joustavuus välittävänä tekijänä - Kesti, Henna-Riikka; Kivinen, Marianna (2016)
Mindfulness-, hyväksyntä- ja arvopohjaisten interventioiden käytöstä on saatu lupaavia tuloksia työhyvinvoinnin parantamisessa, mutta työn imun yhteydessä niitä ei ole juurikaan tutkittu. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia mindfulness-, hyväksyntä- ja arvopohjaisen (MIHA) -intervention vaikuttavuutta työn imuun ja erikseen sen kolmeen ulottuvuuteen, tarmokkuuteen, omistautumiseen ja uppoutumiseen, sekä psykologiseen joustavuuteen. Lisäksi selvitettiin, välittääkö psykologisen joustavuuden muutos mahdollisia intervention aikaisia muutoksia tarmokkuudessa, omistautumisessa tai uppoutumisessa. Tutkimus on osa Jyväskylän yliopiston Muupu-tutkimushanketta. Tämän tutkimuksen tutkimusjoukko koostui 155 vapaaehtoisesta työuupumustaustaisesta säännöllisessä työssä olevasta työntekijästä, jotka satunnaistettiin interventio- (INT; n = 82) ja verrokkiryhmiin (TAV; n = 73). Interventioryhmä osallistui ryhmä- ja verkkomuotoja yhdistävään kahdeksan viikon mittaiseen MIHA-interventioon. Sekä interventio- että verrokkiryhmä saivat käyttää työterveyshuollon tarjoamia tavanomaisia työuupumukseen tarkoitettuja tukimuotoja tutkimuksen aikana. Tutkittavien työn imua ja psykologista joustavuutta mitattiin kyselylomakkeilla ennen intervention alkua sekä heti intervention jälkeen.