Musiikki muutoksena : informaation ja musiikin epistemologiset syväyhteydet fenomenologisessa viitekehyksessä - Nurminen, Jari-Matti (2017)
Kun pyritään tutkimaan musiikin ja kokemuksellisuuden suhdetta, on löydettävä epistemologinen jatkuvuus tarkasteltavien ilmiöiden välille. Jos esimerkiksi musiikin kokemuksellisuus luonnollistetaan muutoksiksi organismissa, eli tarkastellaan fysiologisia vasteita suhteessa aistittavaan ilmiöön, ei ole aina johdonmukaista pyrkiä jäsentämään musiikkia perinteisten kulttuurisidonnaisten musiikkianalyyttisten käsitteiden kautta. Data, joka saadaan fysiologisista vasteista on verrattaen välitöntä suhteessa musiikkianalyyttisiin käsitteisiin.