Energiatehokkaan mobiilisovellusohjelmoinnin välineitä - Puupponen, Veli-Mikko (2017)
Älypuhelimista on tullut suosittuja ja ne ovat kehittyneet nopeasti, tarjoten jatkuvasti tehokkaampia suorittimia sekä nopeampia langattomia verkkotekniikoita. Laitteiston kehittyminen on luonut markkinat entistä monipuolisemmille ja kehittyneemmille mobiilisovelluksille, mutta mobiililaitteiden käytettävyys riippuu kokonaan niiden akun mahdollistamasta käyttöajasta. Niinpä sovelluskehittäjien on pystyttävä tarjoaman energiatehokkaita sovelluksia, joissa on silti monimutkaisia toimintoja. Energiatehokkaiden sovellusten kehittäminen vaatii kuitenkin energiatehokkaan ohjelmoinnin käytänteitä ja menetelmiä valittujen ratkaisujen energiankulutuksen arviointiin.