Ketterät menetelmät itsenäiselle ohjelmistokehittäjälle - Korvenranta, Artturi (2017)
Ketterät menetelmät kasvattavat suosiotaan ohjelmistoyritysten keskuudessa, mutta suurin osa menetelmistä jättää kokonaan huomiotta yksin työskentelevien kehittäjien joukon. Tässä tutkielmassa pyritään kirjallisuuskatsauksen keinoin selvittämään, millaisia ketteriä menetelmiä itsenäiselle ohjelmistokehittäjälle on olemassa ja miten ne eroavat toisistaan. Tutkielmassa tarkastellaan lähemmin neljää itsenäisen kehittäjän ketterää menetelmää ja vertaillaan niitä toisiinsa henkilökohtaisen ohjelmistoprosessin työtapojen pohjalta. Itsenäisen kehittäjän menetelmien havaitaan eroavan toisistaan varsin laajasti, mikä antaa kehittäjälle paremmat mahdollisuudet valita itselleen sopiva menetelmä henkilökohtaisten mieltymysten tai projektin luonteen mukaan.