Julkisen sektorin yritysomistajuuden tuottavuuden analysointi suomalaisella yritysaineistolla - Yilmaz, Eyüp (2017)
Tutkielma tarkastelee julkisen sektorin roolia omistajana, erityisesti julkisen sektorin omistamien yritysten tuottavuuskehityksen kannalta sekä julkisen sektorin yritysomistauuden merkitystä kansantaloudelle. Tutkielman alussa käydään läpi työn keskeiset käsitteet. Teoriaosuudessa tarkastellaan julkisen sektorin yritysomistajuuden vaikutuksia julkisen sektorin yritysten suorituskyvylle. Osiossa käsitellään myös julkisen sektorin päätöksenteonluonteen vaikutuksia yritysten toiminnalle sekä esitellään tuottavuuskehityksen analysoimisen kannalta keskeiset tuottavuushajotelmat.