Yksityisyysongelmat geososiaalisissa verkostopalveluissa - Ali-Kovero, Jouni (2017)
Sosiaalisen median suosion kasvu on jatkunut jo pitkään. Viime vuosina erilaisia sosiaalisen median palveluja on alettu käyttää yhä enemmän mobiililaitteilla ja samalla paikkatiedon hyödyntäminen palveluissa on yleistynyt. Voidaankin todeta, että sosiaalisen median alle on syntynyt uusi alakategoria, paikkatietoa hyödyntävät mobiilit sosiaaliset verkostopalvelut, eli toisin sanoen geososiaaliset verkostopalvelut. On yleisessä tiedossa, että sosiaalisen median palvelut keräävät erilaisia tietoja käyttäjistään. Paikkatietoa hyödyntävien palveluiden yleistymisen myötä myös kerätyn tiedon määrä kasvaa ja näin ollen kasvaa myös uusien yksityisyysongelmien mahdollisuus. Tässä tutkielmassa tarkastellaan kirjallisuuskatsauksen keinoin, minkälaisia yksityisyysongelmia geososiaalisiin verkostopalveluihin liittyy käyttäjien näkökulmasta. Kirjallisuuskatsauksen perusteella todettiin, että yksityisyysongelmat johtuvat pääosin käyttäjien toiminnasta, sovellusten toiminnasta ja erilaisista ulkoisista tekijöistä. Tutkielman tavoitteena on tuottaa lukijalle käsitys yksityisyydestä, sosiaalisesta mediasta, sosiaalisista verkostopalveluista ja paikkatiedon hyödyntämisestä käsitteinä. Lisäksi tutkielma pyrkii esittämään tyypilliset geososiaalisiin verkostopalveluihin liittyvät yksityisyysongelmat.