Tuotehallinnan ja laajuudenhallinnan käytännöt pienessä ohjelmistoyrityksessä : tapaustutkimus - Kasvi, Helena (2017)
Yhä useammin ohjelmistotuotetta tarjotaan avoimille markkinoille pikemminkin kuin yhdelle tietylle asiakkaalle. On myös olemassa runsaasti pieniä yrityksiä, jotka tekevät tätä ns. markkinalähtöistä ohjelmistokehitystä. Pienetkin yritykset haluavat hoitaa liiketoimintaansa ja johtaa prosessejaan menestyksekkäästi, mutta niiden kohtaamiin ongelmiin eivät suurille yrityksille tarkoitetut prosessienhallintamenetelmät sovi kovinkaan hyvin. Tämä tapaustutki-mus pyrkii löytämään kirjallisuudessa esitettyjä ratkaisuja pienen ohjelmisto-talon ongelmiin tuotteidensa ylläpidossa ja kehittämisessä. Yhtenä ratkaisuna esitellään sopiva tuotehallinnan viitekehys. Ohjelmistokehitysprojektien suurin ongelma, hallitsemattomuus, on ongelma myös tuotekehitysprojekteissa. Tutkimuksessa esitellään ohjelmistojen laajuuden mittaukseen kehitetty FiSMA 1.1 toimintopistelaskenta ja sitä hyödyntävä projektien ohjausmenetelmä northernSCOPE™-konsepti. Lopuksi tutkitaan, ovatko tuotehallinnan ja laa-juudenhallinnan käytännöt otettavissa käyttöön pienessä, tuotteita valmistavassa ohjelmistotalossa.