"Nice, refreshing, excellent that [it] is our corporate language" : a case study on self-efficacy and EFL in a Nordic online trading bank - Oksaharju, Juulia (2017)
Englannin kielen merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa on kasvanut viime vuosikymmenten aikana nopealla tahdilla. Se näkyy monella eri osa-alueella: niin kulttuurissa, politiikassa kuin työmarkkinoilla. Nykyään englannin kielen osaaminen on edellytys työntekijälle. Moni suomalainen yritys toimii kansainvälisellä tasolla, mikä tarkoittaa, että englannin kielen käyttö on monelle jokapäiväistä. Kielen rooli voi jopa olla suurempi kuin suomen kielen. Kommunikointi ulkomailla sijaitsevien työntekijöiden ja toimistojen välillä, samoin kuin asiakaspalvelu, käydään usein englanniksi. Tämän vuoksi on syytä tutkia, millä tavoin englannin kielen rooli ilmenee yritystasolla ja kuinka työntekijät kokevat kielen moninaiset vaikutukset työpäivään.