Yritysten markkinointi sosiaalisessa mediassa - Saukko, Mikael (2017)
Kandidaatintutkielma käsittelee yritysten markkinointia sosiaalisessa mediassa. Tutkielmassa esitellään sosiaalisen median käsitteitä ja keskitytään kuluttaja-markkinointiin. Markkinoinnin teoreettisena viitekehyksenä pidetään asiakas-suhdemarkkinointia, joka sopii sosiaaliseen mediaan perinteistä markkinoin-tinäkökulmaa paremmin. Tutkielma tarkastelee sosiaalisen median palveluista eniten käytettyjä Facebookia ja Twitteriä. Tutkielman tarkoituksena on esitellä, millaisia hyötyjä yritys voi markkinoinnissaan saada sosiaalisessa mediassa olemisesta sekä millä keinoilla siellä voi tehokkaasti toimia. Tutkielman tulok-sina todetaan, että tehokasta toimintaa tukevat kilpailujen järjestäminen, äänes-tykset, sekä kuvien ja huumorin käyttö. Sosiaalisen median avulla yritys pääsee kommunikoimaan kuluttajien kanssa sekä ylipäätään sitouttamaan heitä pa-remmin. Sosiaalisessa mediassa onnistuminen vaatii yritykseltä aktiivisuutta, suunnitelmallisuutta ja kärsivällisyyttä.