Henkilöstön kokemukset työtyytyväisyyttä tuottavasta johtajan vuorovaikutuskäyttäytymisestä - Välimäki, Eveliina (2016)
Tämän tutkielman tavoitteena oli ymmärtää henkilöstön kokemuksia työtyytyväisyyttä tuottavasta johtajan vuorovaikutuskäyttäytymisestä sekä sitä, miltä osin vuorovaikutuskäyttäytyminen on yhtenevä autenttisen johtajuuden piirteiden kanssa. Tutkimus toteutettiin laadullisesti hyödyntämällä merkityksellisten kokemusten haastattelumenetelmää eli critical incident -menetelmää. Tutkimuksessa haastateltiin yhdeksää työntekijää, jotka olivat kolmen eri johtajan alaisia. Työntekijät kuvasivat johtajan kanssa käydyn merkityksellisen vuorovaikutustilanteen, jonka seurauksena työntekijä oli kokenut oman työtyytyväisyyteensä lisääntyneen. Johtajan kuvattu vuorovaikutuskäyttäytyminen oli tutkimuksen keskiössä. Itse johtajia ei tutkimuksessa haastateltu lainkaan. Aineiston analyysi toteutettiin laadullisena sisällönanalyysinä, teemoittelua apuna käyttäen.