Effects of biochar addition on anaerobic digestion and comparison of different biochar qualities - Sinervo, Riku (2017)
Tässä pro gradu -työssä tutkittiin, voidaanko anaerobisen mädätyksen toimintaa parantaa lisäämällä mädätysprosessiin pieniä määriä biohiiltä. Anaerobista mädätystä tutkittiin laboratoriomittakaavan biokaasukokeilla, joissa biokaasureaktoreita käsiteltiin sekä pyrolyyttisesti että hydrodermaalisesti tuotetulla biohiilellä. Biohiilen mahdolliseen kykyyn lievittää ammoniakki-inhibitiota kiinnitettiin huomiota. Seitsemän pyrolyyttisen ja yhden hydrodermaalisen hiilen ominaisuuksia vertailtiin, jotta voitaisiin määrittää soveltuvia biohiiliä anaerobiseen mädätykseen. Biohiilistä analysoitiin ammonium-adsorptiokapasiteetti, irtoavan liukoisen orgaanisen kokonaishiilen (DOC) ja liukoisen kokonaistypen (DTN) määrä sekä PAH-yhdisteiden määrä.