Käsien ja jalkojen voimantuotto veteraani-ikäisillä (40-, 60-, 75- vuotiailla) kiekonheittäjä ja kuulantyöntäjä miehillä - Ojanen, Tommi (2004)
Ikääntymisen myötä ihmisen maksimivoima- ja nopean voimantuoton tasot laskevat. Syynä tähän on lihaksien atrofia ja nopeiden II-tyypin lihassolujen määrän lasku. Har- joittelemattomilla henkilöillä on osoitettu, että myös ikääntynyt pystyy nostamaan voi- ma-arvojaan harjoittelun kautta. Ikääntyvän henkilön onkin tärkeää ylläpitää lihaksisto- aan voimaharjoittelulla, jotta hän selviäisi mahdollisimman pitkään jokapäiväisistä toi- mistaan itsenäisesti. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää käsien ja jalkojen voimantuottoa veteraani-ikäisillä heittäjillä. Lisäksi pyrittiin vertaamaan aikaisempiin tutkimuksiin onko vuosia jatkuneella voimaharjoittelulla merkitystä maksimi- ja nope- usvoiman laskussa ikääntyvillä henkilöillä.