Käsiotteen ja viittomakielisen käsimuodon välinen ikonisuus kognitiivis-semioottisesta näkökulmasta - Keränen, Jarkko (2017)
Maisterintutkitelmassani tarkastelen käsiotteen ja viittomakielisen käsimuodon välistä ikonisuutta. Perinteisesti on todettu, että käsiote voi motivoida ikonisesti käsimuotoa siten, että käsimuoto muistuttaa käsiotetta. Toisaalta käsiote–käsimuoto-ikonisuuden toteaminen ei selitä kattavasti sitä, miten käsiote muodostetaan, eikä siksi sitä, miten käsimuoto muodostetaan. Tutkimuksen tavoitteena on siksi syventää ymmärrystä käsiotteen ja käsimuodon välisestä ikonisuudesta soveltamalla käsiotetutkimusta viitottuun kieleen. Tutkimuksella on mahdollisia kontribuutioita kielen tutkimukseen, opetukseen ja teknologiaan.