Simuloitu permantosarja lajinomaisen kestävyyden mittarina naisten telinevoimistelussa - Tarvainen, Jukka (2003)
Naistelinevoimistelijalta vaaditaan monia ominaisuuksia, joita ovat mm. tehokas räjäh- tävä voimantuotto sekä hyvä maksimaalinen notkeus. Voimistelijat ovat pääsääntöisesti pienikokoisia, mistä on katsottu olevan etua sekä liikkeitä suoritettaessa että vähäisem- pänä loukkaantumisriskinä. Useisiin telinevoimistelussa vaadittaviin ominaisuuksiin, kuten anaerobiseen energiantuottoon, vaikuttaa tavalla tai toisella voimistelijan kehitys- aste. Tässä tutkimuksessa tarkasteltiin naisten permantosarjan kuormittavuutta eri ryh- mien välillä simuloidun sarjan avulla, sekä sen soveltuvuutta lajinomaisen kestävyyden testaamiseen.