Kolmen juoksujalkineen vertailu biomekaanisten muuttujien perusteella - Tasapuro, Arto (2005)
Tutkimuksen tarkoituksena oli vertailla juoksujalkineita biomekaanisten muuttujien perusteella. Tutkittavana oli kolme kilpa- ja aktiivijuoksijoille suunnattua juoksujalkinetta. Jalkineista yksi oli prototyyppi P, jonka tuotekehityksen tukeminen oli tutkimuksen tarkoituksena. Prototyyppiä verrattiin saman valmistajan nykyiseen jalkineeseen K, sekä kilpailevan valmistajan vastaavaan jalkineeseen A.