”Do you have a language of emotions?” : early multilinguals' perceptions of emotional weight in their languages - Halmemies, Sofia (2017)
Monikielisyys on tänä päivänä hyvin yleinen ilmiö, jota on tutkittu monista näkökulmista. Yksi suosittu aihe on monikielisten henkilöiden omiin kieliinsä yhdistämät tunnemerkitykset, eli kuinka jotkut kielet voidaan kokea tunnetasolla painoltaan tai merkitykseltään voimakkaampina kuin toiset. Tämä tunneherkkyys on yleisesti ottaen vahvin henkilön äidinkielessä, mutta niille puhujille, joilla ei ole yhtä selvää äidinkieltä, tilanne on toinen.