Relaatiotietokannat ja olio-ohjelmointi - Vehviläinen, Tommi (2017)
Olioparadigma on yleisesti hyväksytty tapa mallintaa sovellusohjelman monimutkaisuutta. Vastaavasti relaatioparadigmaan perustuvat relaatiokannat ovat keskeisessä roolissa tiedon tallentamisessa. Näiden kahden paradigman yhteensovittaminen ei ole ongelmatonta, vaan johtaa olio-relaatioyhteensopimattomuutena tunnettuun ongelmaan. Tämä tutkielma tarkastelee yhteensopimattomuuteen johtavia syitä ja esittelee metodeja sen kanssa selviytymiseksi