Hallinnon tarkastus pienissä ja keskisuurissa osakeyhtiöissä - Kallioinen, Samu (2017)
Tilintarkastuslain mukaan tilintarkastajan tulee tarkastaa yhteisön kirjanpito, tilinpäätös ja hallinto. Hallinnon asema lainsäädännöllisenä tilintarkastuksen kohteena on tällä hetkellä selvityksen alla. Hallinnon tarkastusta ja sen sisältöä ei ole määritelty alan normistossa tarkasti. Tämän tutkimuksen tavoitteena oli tutkia, millaisia käsityksiä auktorisoiduilla tilintarkastajilla on hallinnon tarkastamisesta pienissä ja keskisuurissa osakeyhtiöissä, mikä on sen merkitys osana tilintarkastusprosessia näissä yhtiöissä sekä kuinka hallinnon poistaminen tilintarkastuksen kohteista vaikuttaisi tilintarkastajien käytännön työhön.