A faceless threat or vulnerable individuals? : the representations of refugees in British newspapers during the European refugee crisis - Kokkonen, Outi (2017)
Pakolaisuus on hyvin ajankohtainen ja vakava ilmiö, joka tuo mukanaan moraalisia velvollisuuksia, taloudellisia haasteita sekä kysymyksiä tasa-arvon ja ihmisoikeuksien toteutumisesta. Vuonna 2015 alkaneen Euroopan pakolaiskriisin vuoksi pakolaiset ovat olleet jatkuvasti uutisotsikoissa. Maahanmuuton räjähdysmäinen kasvu on saanut aikaan voimakkaita reaktioita aiheuttaen sekä solidaarisuutta että ennakkoluulojen siivittämää vastustusta.