Jalometallit ja niiden talteenotto - Lahtinen, Elmeri (2016)
Tämän pro gradu -tutkielman kirjallisessa osassa käsitellään jalometallien ominaisuuksia ja esiintyvyyttä. Myös jalometallien yleisimpiä yhdisteitä ja käyttökohteita teollisuudessa selvitetään. Jalometallien talteenottomenetelmistä esitellään varsinkin klassiset saostusmenetelmät, neste-nesteuutto ja ioninvaihto. Näistä painotetaan ioninvaihtomenetelmien esittelyä, sillä tutkielman kokeellisessa osassa tutkittiin jalometallien talteenottoa ioninvaihdolla. Kirjallisessa osassa esitellään myös lyhyesti induktiivisesti kytketyn plasma-emissiospektrometrin (ICP-OES) rakennetta ja käyttöä.