Time-varying conditional correlation : effect on international portfolio diversification in Southeast Asia - Mikkonen, Teemu (2017)
Tämä tutkimus tarkastelee USA:n ja valittujen Kaakkois-Aasian kehittyvien maiden markkinoita; Philippiinejä, Indonesiaa, Malesiaa ja Thaimaata. Tutkimus antaa tuloksia sekä USA:n että indonesialaisen sijoittajan näkökulmasta. Merkittävä rooli tutkimuksessa on ajassa muuttuvan korrelaation havainnollistamisessa osakeindeksien välillä käyttäen apuna Englen vuonna 2002 esittelemää DCC-GARCH mallia. Tutkimuksessa käytetty data on vuodesta 1988 vuoteen 2015 saakka. Tulokset paljastavat kuinka valittujen osakemarkkinoiden välinen korrelaatio on muuttunut kolmen kriisin - Aasian kriisin, teknologiakuplan ja globaali talouskriisin - myötä ja onko muutos ollut pysyvää vai ei. Lisäksi tutkimuksessa tutkitaan ajassa muuttuvien korrelaatioiden vaikutusta kansainvälisiin hajautushyötyihin käyttäen Markowitzin portfolion optimointi -viitekehystä. Tutkimuksen tulokset osoittavat maiden välisten korrelaatioiden vaihdelleen ajassa etenkin globaalin talouskriisin seurauksena, mutta korrelaatioiden muutokset eivät ole pysyviä. Korrelaatioiden perusteella pitkän aikavälin hajautushyödyt eivät näytä vähentyneen. Portfolion optimointiosion tulokset tukevat tätä päätelmää. Tulokset osoittavat myös indonesialaisen sijoittajan kannalta alueellisen sijoitussalkun hajauttamisen olevan erittäin hyödyllistä.