Integrating Docker to a Continuous Delivery pipeline : a pragmatic approach - Vase, Tuomas (2016)
Docker on kevyt avoimen alustan sovellus, joka pystyy pakkaamaan sovelluksen kaikkien tarvittavien riippuvuuksien kanssa yhteen konttiin, ja tätä teknologiaa kutsutaan konttiteknologiaksi. Oikein käytettynä IT-ammattilaiset voivat saada konttiteknologiasta merkittäviä hyötyjä, sillä näitä paketteja voidaan helposti rakentaa, lähettää ja ajaa hajautetuissa järjestelmissä. Dockerin nousu on hämmästyttävää, sillä siitä on tullut konttiteknologian standardi vain kolmessa vuodessa ja se toimii jo nativisti Windowsilla sekä Linuxilla. Tämä teknologia tarjoaa suuria mahdollisuuksia tulevaisuuden ohjelmistokehitykselle sekä käyttöönotolle tarjoamalla uudenlaisia tapoja siirrettävyyden, skaalautuvuuden, nopeuden, jakamisen ja ylläpidon muodossa.