DGA detection using machine learning methods - Baruch, Moran (2016)
Yksi yleisimmistä kyberhyökkäysistä on käyttää ryhmä yksityisiä tietokoneita (private computers), joita käytetään esimerkiksi salaisien tietojen levittämiseen. Näitä koneryhmiä kutsutaan botnet. Botnetit pysyvät havaitsemattomana käyttämällä Domain Name Generation (DGA) menetelmää, joka luo ajoittain ja ratkaisee suurina lukumäärinä erillaisia pseudosatunnaisia verkkotunnuksia, kunnes jokin näistä pseudosatunnaisista verkkotunnuksista DNS palvelin hyväksyy. Tämän tutkielman tarkoitus on kehitellä ei- ohjattuja koneoppimismenetelmiä ja vertailla näiden tarkkuutta ohjattuihin koneoppimismenetelmiin DGA hyökkäyksien havaitsemiseen. Lisäksi, tutkielmassa esitellään Random One Class Support Vector Machine (ROC-SVM) menetelmä, joka havaitsee tarkemmin DGA hyökkäyksiä verrattuna ohjatuihin koneoppimismenetelmiin.