"Kaikki haluu olla kingei mut kuka kruunataan" : the linguistic features of English in the Finnish rap artist Cheek's lyrics - Miskala, Laura (2017)
Englannin kielen rooli ja vaikutus on suuri useilla eri elämänalueilla tämän päivän Suomessa. Englantia käytetään laajasti esimerkiksi yritysten yhteisenä kielenä sekä median eri osa-alueilla. Englantia pidetään yleisesti modernina ja helposti lähestyttävänä kielenä, jonka osaaminen katsotaan nykyään ennemmin vaatimukseksi kuin lisäeduksi.