Fighting words : representations of dominant masculinity in the interviews of a mixed martial arts champion - Saira, Heikki (2017)
Vapaaottelun kasvattaessa suosiotaan kansainvälisesti tunnettuna urheilulajina ovat myös lukuisat vapaaottelijat yhä laajenevan mediahuomion alaisina sekä lisääntyvän julkisen vaikutusvallan käyttäjinä. Näin ollen useille vapaaottelijoille vaikuttaa olevan yhä tärkeämpää esiintyä julkisesti siten, että heidän käytöksensä houkuttelisi mahdollisimman paljon maksavia asiakkaita katsomaan heidän otteluitaan sekä itse ottelutapahtumiin että maksullisten TV- ja internet-palveluiden välityksellä. Tyypillisesti tällainen käytös sisältää oman itsen julkituomista mahdollisimman maskuliinisesti ja itsevarmasti sekä kilpakumppanien esittämistä muun muassa fyysisesti ja urheilullisilta kyvyiltään alempiarvoisina. Tämän ilmiön keskiössä voidaan nähdä olevan kieli, jonka avulla ottelijat rakentavat itselleen julkisia identiteettejä sekä myös määräävät niitä muille.