"Words fly out of my mouth but also out of my head" : adult learners' challenges and successes in learning English - Raivio, Juulia (2017)
Vanhusten ja lasten kieltenoppimisprosessi on ollut tutkimusten kohteena jo kauan, mutta vielä työelämässä olevat aikuiset kielten oppijat ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Tutkimukset ovat myös poikkeuksetta keskittyneet varttuneempien kielten oppijoiden kykyyn oppia kieltä sen sijaan, että tarkasteltaisiin heidän omia käsityksiään ja kokemuksiaan itsestään kieltenoppijana.