Uppfattningar om språkbruket på daghem hos föräldrarna till tvåspråkiga barn - Kvist, Hanna (2016)
Tämän tutkielman tarkoituksena on kartoittaa millaisia käsityksiä monikielisten perheiden vanhemmilla on ruotsinkielisten päiväkotien kielenkäytöstä, sekä kenelle vastuu kielenkäytöstä vanhempien mielestä kuuluu. Koska ympäristön asenteet vaikuttavat kielenoppimismotivaatioon, on vanhempien mielipiteiden selvittäminen tärkeää, jotta lasten kielenomaksumista voitaisiin tukea paremmin. Tutkielman aineistona olevat haastattelut ovat osa Jyväskylän yliopiston Child2ling-tutkimusta (2014), jossa tutkitaan kaksikielisiä perheitä kolmella eri paikkakunnalla Suomessa. Aineisto on analysoitu aineistolähtöisesti sisällönanalyysillä diskurssianalyysia apuna käyttäen tutkimuksen kannalta oleellisen tiedon löytämiseksi.