Avoin lähdekoodi ja ilmaiset piirto-ohjelmat - Rekilä, Heta (2016)
Tutkielmassa selvitetään avoimen lähdekoodin ja sen kehityksen piirteitä ja toimintatapoja, avoimeen lähdekoodikehitykseen osallistujien motivaatioita sekä arvioidaan avoimen lähdekoodin hyviä ja huonoja puolia. Lisäksi tutkielmassa verrataan avointa lähdekoodikehitystä kaupalliseen kehitykseen, ja pohditaan kaupallisuuden ja avoimen lähdekoodin yhdistämistä. Myös avoimelle lähdekoodille oleellisia lisenssejä käsitellään. Näitä osa-alueita peilataan esimerkkien avulla avoimen lähdekoodin piirto-ohjelmiin GIMP:iin ja Kritaan. Tutkielmassa havaitaan, että molemmista piirto-ohjelmista löytyy avoimen lähdekoodin piirteitä ja muita siihen liittyviä ominaisuuksia.