Kokemuksia asunnottomuudesta pääkaupunkiseudulla - Kankaanpää, Monika (2016)
KOKEMUKSIA ASUNNOTTOMUUDESTA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA Monika Kankaanpää Sosiaalityö Pro gradu-tutkielma Jyväskylän yliopisto / Kokkolan Yliopistokeskus Chydenius Ohjaaja: Tuomo Kokkonen Syksy 2016 Sivumäärä:105 _________________________________________________________________________ Tämän sosiaalityön pro gradun -tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia asunnottomien kokemuksia siitä, miten asunnottomat ovat selviytyneet asunnottomina ja minkälaisia kokemuksia heillä on asunnottomana olemisesta. Tutkimus tarkastelee millaisissa olosuhteissa asunnottomat ovat eläneet ja millaisia ongelmia asunnottomilla esiintyy. Tutkimusaihetta lähestyn syrjäytymisen käsitteen kautta, koska asunnottomana ihminen on syrjäytynyt tavanomaisesta elämästä, kuten omasta asunnosta ja sitä kautta muista omassa asunnossa asumisen tuomista arjen asioista. Asunnottomuus voi esiintyä erilaisten elämässä koettujen kriisien yhteydessä. Asunnottomuuteen johtavia syitä on monenlaisia. Tässä tutkimuksessa syrjäytymistä lähestytään asunnottomuuden näkökulmasta asunnottomien itsensä esille tuomiin kokemuksiin perustuen.