Euroopan unionin kuvamaailma : Euroopan unionin representaatioiden poliittinen luenta - Haapaniemi, Satu (2016)
Tässä tutkielmassa analysoin Euroopan unionin kuvamaailmaa poliittisesti merkityksellisenä. Tarkastelen kuvamaailmaa EU:n tuottaman visuaalisen aineiston eli karttojen, valokuvien ja symbolien kautta. Näitä representaatioita tutkin Euroopan unionin integraation kontekstissa.Näkökulmanani ovat EU:n maantieteelliset ja ideologiset rajat sekä niihin kytkeytyvä sisään- ja ulossulkemisen logiikka. Tutkielmani kysyy mikä esiintyy tai esitetään eurooppalaisuutena EU:n tuottamissa representaatioissa ja mitä niistä on rajattu ulos. Tutkielman tarkoitus on osoittaa kuvamaailman poliittisuus tarkastelemalla unionia visuaalisena vallankäyttäjänä, millä on kykyä legitimoida väitteitä EU:sta ja Euroopasta tuottamillaan representaatioilla.