A systematic literature review on social work considering environmental issues and sustainable development - Nöjd, Taija (2016)
Tutkimuksessa tarkastellaan sosiaalityön suhdetta ympäristöön ja kestävään kehitykseen. Tässä tutkimuksessa ympäristöllä viitataan erityisesti fyysiseen elinympäristöön ja luontoon. Aiempi tutkimus tarjoaa ympäristöön ja kestävään kehitykseen kohdentuvaan sosiaalityöhön pääasiassa teoreettisia malleja. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan sen sijaan toteutuneita sosiaalityön käytäntöjä ja niiden erityispiirteitä.