Ennalta määrätyn ja sykeohjatun blokkiharjoittelun vertailu : kahdeksan viikon intensiivisen harjoitusjakson vaikutukset kestävyyssuorituskykyyn - Nuuttila, Olli-Pekka (2016)
Korkeaintensiteettisen kestävyysharjoittelun blokkiohjelmointi on havaittu tehokkaaksi tavaksi parantaa kestävyyssuorituskykyä. Riittävän palautumisen merkitys korostuu kuormittavien harjoitusjaksojen aikana. Sykeohjatun harjoittelun ideana on ohjelmoida harjoittelua yksilöllisesti autonomisen hermoston toimintaan perustuen. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli vertailla sykeohjatun ja ennalta määrätyn blokkiharjoittelun vaikutuksia kestävyyssuorituskykyyn ja hermolihasjärjestelmän toimintaan.