Käyttäjän manipulointi organisaation tietoturvauhkana - Anttila, Deniz (2016)
Tämän tutkielman aiheena on käyttäjän manipulointi organisaation tietoturvauhkana. Käyttäjän manipulointi (engl. social engineering) viittaa organisaation henkilöstön inhimillisiin piirteisiin tietoturvariskin tekijänä. Vahva tekninen tietoturvantaso suojaa organisaatiota verkon välityksellä yritetyiltä tietomurroilta, mutta järjestelmien käyttäjien inhimilliset heikkoudet jäävät usein huomiotta. Tutkielmassa kuvaillaan, kuinka käyttäjän manipulointi toimii tietoturvaa uhkaavana tekijänä, sekä kuinka organisaatio voi varautua manipulointia hyödyntäviä hyökkäyksiä vastaan.