Erikoisruokasuolojen analysointi ja kahden kristallisuola-alueen suolojen biosaatavuuden vertailu - Kuosmanen, Heidi (2016)
Tämä Pro gradu -tutkielma koostuu kirjallisuuskatsauksesta ja suoritetun erikoistyön selostuksesta. Puhdistamattoman vuorisuolan, jota kutsutaan myös kristallisuolaksi tai Ruususuolaksi, käyttö on lisääntynyt runsaasti viime vuosina. Käyttöä perustellaan sen sisältämillä monilla alkuaineilla, mutta analyyttisiä tutkimuksia eri aineiden pitoisuuksista löytyy kirjallisuudesta niukasti. Puhdistamaton suola voi myös sisältää erilaisia haitallisia ainesosia, joten niiden tutkiminen on erittäin tärkeää.