Piirilevyjen koostumuksesta ja kierrätyksestä - Kulomäki, Suvi (2016)
Tässä pro gradu -tutkielmassa on perehdytty elektroniikkajätteen ja erityisesti piirilevyjätteen koostumukseen ja kierrätykseen. Useita erilaisia tekniikoita piirilevyjen kierrätykseen on tarkasteltu. Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden lyhentynyt käyttöikä synnyttää valtavat määrät e-jätettä. E-jätteen kierrätys on tärkeää niin materiaalien kuin metallien talteen ottamiseksi. Erityisesti jalometallien talteenotto on kiinnostavaa niiden taloudellisen arvon vuoksi. Piirilevyt sisältävät paljon arvokkaita metalleja, mutta ne ovat myös vaarallista jätettä.