Jaettu johtajuus asiantuntijatiimin palaverissa - Saaranen, Emma (2016)
Tässä puheviestinnän maisterintutkielmassa syvennytään jaettuun johtajuuteen asiantuntijatiimissä. Ilmiötä lähestytään tapaustutkimuksen kautta tarkastelemalla asiantuntijatiimin palaveria. Tutkimuksen tavoitteena oli kuvata ja ymmärtää, miten jaettu johtajuus toteutuu asiantuntijatiimin vuorovaikutuksessa palaverin aikana. Tutkimuksen aineistona toimi asiantuntijatiimin palaverista tallennettu videomateriaali, jota analysoitiin vuorovaikutusanalyysin keinoin tarkastelemalla, millaisia johtamisen vuorovaikutusfunktioita palaverin keskustelussa ilmenee. Tiimin jäsenten keskustelusta luokiteltiin johtamisen vuorovaikutusfunktioita teorian pohjalta muodostettuun luokittelujärjestelmään, jota täydennettiin aineistolähtöisesti. Analyysiyksikkönä toimi palaverissa ilmaistu puheenvuoro. Lisäksi palaverista analysoitiin tiimin jäsenten osallistumisaktiivisuus laskemalla sekä kaikki palaverin puheenvuorot että johtamista ilmaisevat puheenvuorot. Tulosten mukaan tiimissä on sekä jaettua että nimettyä johtajuutta. Johtajuus voi olla siis jaettua tiimin jäsenten kesken, vaikka tiimissä olisi nimetty vetäjä. Tämä tutkimus vahvistaa aiempaa tutkimusta siitä, että jaettua johtajuutta voidaan toteuttaa tiimeissä ja ryhmissä koordinoimalla sekä palaverikeskustelua että tiimityötä, mutta myös reflektoimalla tiimin työskentelyä antamalla positiivista palautetta. Näyttää siltä, että jaetun johtajuuden avulla voidaan tehostaa tiimin työskentelyä, tiimin jäsenten osallistumista ja erilaisen asiantuntijuuden sekä osaamisen hyödyntämistä. Toisaalta kuitenkin yhteistyö ja tiedon jakaminen ovat myös edellytyksiä jaetulle johtajuudelle samoin yhteisestä ymmärryksestä neuvotteleminen sekä halukkuus johtaa ja tulla johdetuksi. Johtajuuden jakautuessa tiimin jäsenet voivat vaikuttaa omaan työhönsä ja kollektiivisen asiantuntijuuden kautta vastata tehokkaammin tietointensiivisen työn haasteisiin. Jaetun johtajuuden voidaan ymmärtää siis olevan yhteydessä myös tiimin jäsenten kokemaan työtyytyväisyyteen.